Kontakta oss direkt: 021-475 08 00info@arosfjarrgods.se
Transportlösningar av högsta kvallitet och flexibilitet

Om Aros Fjärrgods

Om oss


Företaget startade, i sin nuvarande form i november 2007 då vi övertog Arosfrakts fjärrtrafik. Vi är totalt 40 anställda på fyra olika orter. Basen för verksamheten finns i Västerås. Där arbetar ledningen som består av VD, vice VD, ekonomichef och två transportledare.

Transportledningen och administrationen sköts gemensamt med vårt systerföretag Vestmannalast AB.

Från basen i Västerås utgår och planeras trafiken. Vi har verksamheten i gång 24 timmar om dygnet, 6 dagar i veckan. Förutom i Västerås finns vi i Göteborg, Borås och Vänersborg med anställd personal.

Affärsidé


Med transportlösningar av högsta kvallitet och flexibilitet ska vi ha de nöjdaste kunderna, välmående medarbetare och god lönsamhet.

Historik

​​​​​​​
1939 köpte Gustav Jansson sin första lastbil och började utföra transporter av olika slag i Badelunda Socken i Västerås. I början på 50-talet kom Gustav i kontakt med Bilspedition. De ville att Gustav skulle köra några lass från Västerås till Göteborg. Så blev det, och efter hand blev Gustav Jansson Åkeri en av Bilspeditions ordinarie transportörer på linjen Västerås - Göteborg.
​​​​​​​
I mitten på sextiotalet tog sönerna Ove och Åke över den växande verksamheten. 10 år senare skedde en sammanslagning med ett annat familjeåkeri och Arosfrakt bildades.

Under de nästa 30 åren växte företaget till ett stort privatägt transportföretag med nära 200 anställda. Och nu stod det Schenker på bilarna - Bilspedition hade bytt namn.
Vid den generationsväxling som skedde 2007 delades verksamheten upp. Fjärrtrafiken som då bara var en del av Arosfrakt togs över av Kjell Jansson och Tobias Jansson i samägande med ÖGS-Bolaget i Örebro.

Kontaktuppgifter


Aros Fjärrgods AB
Hällagatan 3
721 34 Västerås

021-475 08 00
info@arosfjarrgods.se